Tipzz over wasverzachter! Velen gebruiken wasverzachter, terwijl dit helemaal niet goed is voor je huid en de machines.

Wasverzachter is een soort vet en maakt je kleren niet daadwerkelijk zachter. Je kunt een vezel van een kledingstuk namelijk niet zachter maken', legt wasmachine-expert Hans Grootveld uit.
Wat wasverzachter eigenlijk doet, is een vetlaagje creëren over je kleding waardoor de was zachter aanvoelt. Het probleem is dat hierdoor je kleding minder goed ademt, wat weer niet goed is voor je huid.

Je huid komt in direct contact met de vetlaag, dit kan zorgen voor irritaties en zelfs eczeem. Dit geldt vooral voor mensen met een gevoelige huid, ouderen en baby's.

Specifiek bij sportkleding en handdoeken heeft gebruik van wasverzachter extra nadelen. De rede waarom mensen sportkleding dragen tijdens het sporten is omdat dit verademend helpt. Je kan je lichaamswarmte makkelijker kwijt wanneer je ademende kleding draagt. Het gebruik van wasverzachter blokkeert de ademende werking, wat ervoor zorgt dat je warmteregulatie verstoord raakt. Een met wasverzachter gewassen handdoek wordt minder snel droog door de vetlaag. 

Heb je wasverzachter gebruikt? Gooi die kleren dan nooit in de droger. Een droger bepaalt aan de hand van de weerstand wanneer de was droog is. Door de vette wasverzachter gaat de weerstand omhoog, en kan de droger stoppen terwijl de was nog niet droog is, Ook ontstaat er hierdoor een vette laag in de trommel. Dit is slecht voor het apparaat.

Ook kan wasverzachter (ondanks de lekkere geur) zorgen voor een stinkende wasmachine. Deze stank wordt namelijk veroorzaakt door ophopend vetluis, waar wasverzachter aan bijdraagt.

 

Bron: Radar

Wat is een goed alternatief om je was toch lekker te laten ruiken na iedere wasbeurt? Het antwoord is wasparfum! Wasparfum is een middel wat volledig oplost in water, dus laat het geen resten achter die schadelijk zijn voor je kleding en machines.  
www.geurtjebijdewas.nl